Skip to main content

If you can’t beat them – join them

Med Cyklistforbundets hovedbestyrelse og Randers byråd som platforme, arbejder jeg engageret for at få flere til at cykle mere på tryg og sikker vis.

Skal vi lykkes med at flytte bagdele fra sæde til saddel, skal vi skabe en god infrastruktur for cykling. Det koster penge. Her gør statslige cykelpuljer virkelig en forskel i trængte kommunale økonomier.

Derfor blev jeg enormt skuffet, da den såkaldte cykelpulje 2020 viste sig alene at være en cykelparkeringspulje. Min skuffelse affødte bl.a. TV indslaget, der kan ses herpå siden (spring frem til 1:57).

Smart City Expo World Congress

I november 2019 deltog jeg i Smart City Expo World Congress i Barcelona. Her spottede jeg Bikekeep’s cykelsikrer, der er så meget mere end blot cykelparkering. I forbindelse med udvikling af projektet Vi Cykler til ungdomsuddannelsen (20 smarte elcykler stilles til rådighed for 15-19 årige), skulle jeg bruge en både 100% tyversikker cykelparkering, der samtidig skulle være så bekvemt og let at bruge, så selv unge gider at bruge den.

Jeg afsøgte muligheder, og fandt intet reelt alternativ til Bikeep. VadeBike har gode elementer, men ikke samme enkelthed (og stadig kun i Barcelona området), og Giken har svaret mig, at de ikke har intentioner om at sælge deres ECO Cycle automatiske parkeringsanlæg i EU.

Bikeep på Smart City Expo World Congress
10 cykler

Bikeep’s stemme i Danmark

Min begejstring for Bikeep cykelsikreren og den manglende tilstedeværelse samt den kommende cykelpulje med 50 + 50 mio. til cykelparkering betød, at jeg nu har sat mig for, at Bikeep skal blive de facto standard for højsikret og let betjent Smart City opkoblet cykelparkering i Danmark.

Min egen cykel er 12 år. Den kostede 12.000 kr. og har nok rundet 120.000 km. Den er naturligvis i tip-top stand, men bliver den stjålen, vil jeg efter 12 års afskrivninger blot få 28 % af værdien.

Jeg glæder mig til at parkere den i en Bikeep.