Skip to main content

Bycyklens konkurs – fra problem til mulighed

De hvide bycykler i København kører ikke længere. Bikeshare Danmark A/S – der er driftsselskabet for Bycyklen – indgav konkursbegæring 9. december 2022. Bikeshare har siden 2017 været ejet af By- og Pendlercykel Fonden, der er etableret af Københavns og Frederiksberg Kommuner.

Det vil sige, at der rundt i København, Frederiksberg og Rødovre kommuner nu står noget ubrugeligt teknisk udstyr på 113 lokationer. Disse lokationer er typisk steder, hvor mange starter eller afslutter en cykeltur.

Derfor er det helt oplagt at genbruge lokationerne til at tilbyde cyklister en nem og sikker cykelparkering. I og med, at der er er fremført el til bycykel docks, vil det være genbrug, idet Bikeep docks også har behov for el.

En konvertering fra Bycyklen til Bikeep vil i et hug bringe København helt i top hvad angår muligheden for en nem og sikker parkering af dyre (el)cykler. Eftersom Bikeep systemet er forberedt til håndtering af betalinger, kan man ved opkrævning af et beskedent beløb nudge cyklister til især at benytte Bikeep, hvis de har en dyr cykel, idet ejere af billige cykler næppe vil betale for cykelparkering.

Sådan vil det se ud i Bikeep app’en, når bycykler lokationer er konverteret til Bikeep:

Bikeep cykelparkering i stedet for Bycyklen

Leave a Reply